This popular mexican dish make filling with differents things and serve how and appetizer, entrèe or simple lunch.
Now the mexican food is absolutely international, in everywhere you talk about, tacos or fajitas the people know about what we are talking.
In our country ten years ago don't were knowing how now and today you may find tacos in all supermarkets.
Really I prefer Tortillas to made food and differents dishes, are light and easy to handle and will so good with salads and to make to the night or the lunch.
I dont know if in english you said other word for quesadillas, so I put a pictures of the tortillas that normally I use. And you may use the normal or large.
When I use the big tortillas I cut them in triangles so is more easy to eat with guacamole, but the other only have to double when is filling.
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Ingredients guacamole
2 or three mashed avocados
2 green onions cut in slices
2 tomatoes peel and chopped
1/3 of cup chopped parsley
1 teaspoon of vinegar
2 spoonfuls of oil (corn or oliva)
salt
pepper
To filling quesadillas
6 or 8 tortillas (normal or large)
1 cup and half of grated cheese or in slices
(gouda, or cheddar)
300 grs. roast beef meat in slices or other
meat in slices
1 onion cut in slices
Guacamole recipe
In a bowl mashed the avocados and add the green onions in slices, the tomatoes and parsley.
Mix well.Season with vinegar and oil salt and pepper.
Refrigerate by a while.
Preheat the oven to medium heat and place the tortillas in the oven tray.
Brush with oil the tortillas and in the center place the cheese, meat and onions.
Season and holder in half, and place in the oven until the cheese is melted and the tortillas look little golden.
Take out and places the quesadillas in dishes or in a wood board and serve with the guacamole. You may serve too with chopped chile or ajì.
You may eat with a fresh white wine (sauvignon or chardonnay) or if you prefer beer.
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EN ESPAÑOL
Este popular plato mexicano puede ser rellenado con diferentes cosas y servirse como un aperitivo, entrada o lunch.
La comida mexicana es absolutamente internacional, cuando uno habla de tacos, todo el mundo sabe de que estamos hablando.
Yo prefiero las tortillas porque son màs manejables, adaptables y van bien con todo tipo de ensaladas.
Si se usan las tortillas grandes se hace como un sandwich y se cortan en triangulos para servir con el guacamole. Las normales como en este caso simplemente se rellenan y se doblan en dos.
Preparar GUACAMOLE
2 o 3 aguacates o paltas molidas como purè.
2 cebollines o cebollas verdes en rodajas finas.
2 tomates pelados y en cubos pequeños.
1 cucharadita de vinagre
2 cucharadas de aceite (Oliva o de maiz o girasol)
Para las quesadillas
Aceite
6 u 8 tortillas grandes o normales
1 y 1/2 taza de queso mantecoso rallado o en lonjas (gouda o cheddar)
300 grs. carne tipo roast beef u otra cortada en lonjas delgadas. (puede ser pollo tambièn)
1 cebolla cortada tipo pluma o en pedazos a lo largo.
Preparaciòn
Para preparar el guacamole en un bowl mezclar los aguacates molidos, cebollines,tomates y perejil, mezclar bien y agregar el vinagre y el aceite, sazonar con sal y pimienta y refrigerar por un rato.
Precalentar el horno a temperatura media. Ponga las tortillas en la bandeja del horno y pince con aceite cada una. Distribuya en el centro de cada una el queso rallado o enlonjas, carne y cebolla, sazonar. Doble cada tortilla en dos y si son grandes tapelas como un sandwhich y despues se cortan en triangulos.
Coloquelas al horno y dore ligeramente hasta que el queso estè derretido.
Servir en una tabla de madera o en platos acompañado del guacamole.Si se quiere se puede servir tambièn con ajì o chile picado.
Se puede servir con vino blanco frìo (chardonnay o saugvignon blanc) o cerveza.